HTML

merenges

Gondolatok a Gyurcsány-beszéd kapcsán.

Friss topikok

  • theofil: Szívből köszönöm, bár nem vagyok Anikó. Miért nincsen közöttünk egyetértés? (2010.03.22. 14:26) Szózat Gyurcsányomhoz

Linkblog

Archívum

Szózat Gyurcsányomhoz

2010.03.21. 05:35 theofil

Kedves Gyurcsány, ne  haragudj, hogy most tegezni foglak, ami nem a tiszteletlenség jele, a tiszteletlenség jele az lesz ami alább jön.

A beszéd mit nyújtottál jobb volt mint vártam, érzelmileg föltehetőleg megragadta azokat akik hajlamosak érzelmileg megragadózni.

Összességében inkább hoz mint visz szavazatokat, tehát nem volt baj, hogy beszéltél, most kampány van, a felfokozott érzelmek időszaka.

A te legnagyobb problémád az volt, hogy nem találtad a Fidesz ellenszerét amely  mindig betartott minden baloldali kormánynak, mégpedig nagyon csúnya és nagyon alantas módszerekkel.

Ennek kellett volna megtalálni az ellenszerét, de erre senki sem volt képes a baloldalon.

Ez a gond.

Te eme kérdés megoldatlanságában éppoly vétkes vagy mint az elődeid  -  fel sem ismerted a probléma lényegét  -  csak odáig jutottál, hogy a Fidesz csúnya és most akkor én egy mártír vagyok akit elkaszálnak.

Az egész  baloldal képes magát a Fidesz áldozatának tekinteni és eme mártír pózból eredezteti  önmaga demokrata mivoltát.

Gyurcsányom!

A demokrata szó nem a hülye szinonímája!

Bőven lehetett volna a baloldal attól még demokrata, hogy megtalálja a fideszes retorika ellenszerét, szétpukkasztja,  megsemmisíti az orbáni hazugságokat, a ferdítéseket, a gyalázkodásokat, mindazt a mocskot amit a Fidesz ráhányt a baloldalra.

Nincs ember aki nálam jobban utálná Orbán Viktort és az ő elaljasított, tönkretett Fideszét.

De hol van a baloldal lényegi és szellemes riposztja minderre?

Hol a túróban van a merész visszavágás, hol az elegáns átsiklás a baromságok felett, hol a Fidesz kinevettetése, az ő ostobaságukon való mulatozás?

Meg lehetett volna csinálni, el lehetett volna érni, de te és az egész baloldal - úgy ahogy van  -  hülyék vagyok ehhez.

Ez az igazi gond  -  az igazi gondok egyike (még sok probléma volt veled Gyurcsányom, de most én csak ezt az egyet veséztem ki).

 

 

 

3 komment